De voordelen van tegels

Vaak werd er vroeger voor een tegelvloer gekozen uit praktische overwegingen, ze waren niet speciaal een mooie toevoeging voor een huis. Nu is dat helemaal anders. Tegels zijn nog altijd praktisch, maar ze zijn beschikbaar in de mooiste uitvoeringen en de meest variabele stijlen. Tegels passen tegenwoordig dus in alle woonstijlen en een mooie tegelvloer kan een echte aanwinst zijn. Tegels zijn praktisch omdat ze in verschillende opzichten voordelen hebben, we overlopen ze in dit artikel.

Onderhoud

Tegels zijn vlek-, hitte- en waterbestendig, ze zijn dus tegen veel bestand en zo een ideale vloer voor verschillende ruimtes in huis. Denk maar aan de keuken en de badkamer, daar is het heel handig dat de vloer bestand is tegen vlekken en water. Ook voor huizen waar jonge kinderen leven is dat erg handig, want die durven er al eens een zootje van maken. Tegels schoonmakenis gelukkig heel makkelijk met enkel wat warm water en zeep. Met een wekelijks sopje blijft je tegelvloer mooi en schoon.

 

Vloerverwarming

Vroeger betekende tegels vaak een koude vloer. Maar omdat tegels hittebestendig zijn, kan er vloerverwarming bij geïnstalleerd worden. Dan heb je een lekker warme vloer, dat is heerlijk voor in de koude dagen.

Aanbod

Het aanbod aan tegels is heel breed en uitgebreid. Voor iedere woningstijl, iedere ruimte en ieder huis is er wel een perfecte tegel te vinden. Ze bestaan in alle kleuren en met vanalle motieven en patronen.

Verven

Als je tegels verouderd zijn of niet meer binnen je nieuwe interieur passen, kan je ze gewoon verven. Met een frisse lik verf wordt de vloer weer opgefrist en kan je de tegels een nieuw leven geven. Ook de voegen tussen de tegels kunnen geverfd worden. De voegen wit makenlaat ze er weer als nieuw uitzien. Er zijn ook andere kleuren voegenverf zoals grijs of antraciet, ook die kunnen de tegels een hele nieuwe look geven.