Duffe kantoortaal

Het proces moet meerwaarde leveren bij de implementatie van complexe oplossingsrichtingen waarbij de structuur van strategisch beleid moet uitkristalliseren. Zo, die hakt er in. Heerlijke kantoortaal waar geen enkel touw aan vast te knopen is. Kennismanagement schept voorwaarden voor het aansturen van efficiënte belangen waarbij input van de stuurgroep voldoende draagvlak heeft. Hier staat eigenlijk helemaal niets, maar het klinkt wel alsof het zo uit de kantoortuin zou kunnen komen. En er zijn meer kantoorwoorden die nergens op slaan, maar het is lastig om deze taal te stoppen. Zeker met de opkomst van het Engels in ons land, gaat dit alleen nog maar gekker worden. Verbasterde Engelse termen die een tweede leven krijgen in ons kantoor.

Gelukkig werken we niet allemaal op het kantoor. Onze samenleving drijft juist op de krachten die zich dagelijks buiten hoge, eentonige gebouwen bevinden. Mensen die het dagelijks werk opknappen. Schoonmakers bijvoorbeeld, of mensen in de bouw. Het zou terecht zijn als daar wat meer waardering tegenover zou staan. Een verbeterde CAO-bouw is misschien wel een oplossing. In de bouw maak je lange en zware dagen, dus daar mogen goede arbeidsvoorwaarden tegenover staan. Maar niet alleen in de bouw, ook op andere plaatsen zou het personeel wat meer van de genoemde voorspoed op economisch vlak mee moeten krijgen. Het wordt tijd dat de gewone Nederlander gaat profiteren van de vooruitgang. De gewone Nederlander die het juist zo zwaar had in tijden van crisis. Tot zover het stukje uit de zendtijd voor politieke partijen. Zonder gekheid: hard werk dient goed beloond te worden.

Als bedrijf is het daarom verstandig om een consultant HRM in te zetten. Iemand die advies kan geven in hoe de HR wordt vormgegeven binnen het bedrijf. Zo iemand is altijd welkom en kan het bedrijf net een beetje verder helpen op het gebied van het leiden en begeleiden van het personeel.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.