Een Cowhouse stalinrichting voor gezonde koeien

Voor een veehouder is het belangrijk om het juiste advies in te winnen voor de inrichting van zijn stal. De stalinrichting is bepalend voor het welzijn van het vee en dus ook de kwaliteit en hoeveelheid van de melk en het vlees dat het vee opbrengt.

Zo ligt er een belangrijke focus op een stalinrichting met respect voor het comfort van de koe. Want een koe die in de vrije natuur leeft heeft minimaal drie meter ruimte nodig om te gaan liggen en weer op te kunnen staan. Als er binnen deze drie meter een obstakel is, vindt de koe dit erg hinderlijk en zal dat een negatieve invloed hebben op haar gedrag en haar gezondheid. Daarom houdt Cowhousehier rekening mee met The Comfort Zone, een stalinrichting die koeien de bewegingsvrijheid geeft die ze nodig hebben door op elke moment voldoende ruimte te voorzien. Zo hebben de koeien geen angst om te gaan liggen en weer op te staan en kunnen ze makkelijk van zijde wisselen. Dat is belangrijk voor een optimale circulatie van hun bloed en om doorligplekken van te lang op één zijde te liggen te vermijden. Zo blijven koeien dus beweeglijk en gezond.

Een ander product van Cowhouse met oog op het welzijn van de koe is de Cowbrush, deze koeborstelmaakt het verzorgen van de koe makkelijker. Het is een geautomatiseerd systeem van borstels dat zowel de rug van de koe, als de borst en de flanken schoon schrobt. Tijdens het schrobben krijgen de dieren ook een huidmassage, dat zorgt voor een goede doorbloeding en een actieve stofwisseling, waardoor de dieren betere melk geven een een betere tochtigheid hebben. De koeborstel doet de koeien zo goed dat ze hem zelf soms gewillig gaan gebruiken. Op deze manieren zorgt Cowhouse dat koeien bij veehouders in gezonde omstandigheden kunnen leven.