Een tuinman gezocht

Wanneer je geen groene vingers hebt of wanneer je geen tijd hebt om zelf je tuinonderhoud uit te voeren dan kan het inhuren van een tuinman een optie zijn. In Nederland zijn duizenden tuinmannen die zich aanbieden en die op een professionele manier het tuinonderhoud kunnen uitvoeren.  

Een tuinman gezocht voor het uitvoeren van tuinonderhoud

Meestal wordt er een tuinman gezocht om het tuinonderhoud uit te voeren of voor het uitvoeren van klussen in de tuin. Tuinonderhoud is natuurlijk een breed begrip, wat valt daar eigenlijk onder?

  • Het verwijderen van onkruid
  • Het verwijderen van mos
  • Het schoonhouden van de tuin in zijn algemeen
  • Het onderhouden van bomen en planten door deze te snoeien
  • Het onderhouden van een vijver
  • Het onderhouden en schoonmaken van een schutting
  • Het onderhouden van het gazon
  • Het bemesten van de grond

De bovenstaande voorbeelden zijn slechts een klein deel van de werkzaamheden die een tuinman uit kan voeren. Vaak kan een tuinman veel meer dan dat!

Hoe weet je of een tuinman professioneel is?

Vaak komen mensen door middel van mond tot mond reclame in contact met een tuinman. Mensen die tevreden zijn over hun tuinman zullen deze willen aanbevelen, maar hoe weet je nou echt of een tuinman professioneel is of niet? Dat kan gezien worden aan bijvoorbeeld een keurmerk. Zo heb je binnen deze branche het groenkeur, het tuinkeur en VGH – Vereniging van Hoveniers van Groenvoorzieners.

Een tuinman gezocht voor het afsluiten van een onderhoudscontract

Sommige tuinen vragen om veel onderhoud en periodiek onderhoud. In dat geval kan het afsluiten van een onderhoudscontract een goede optie zijn. In zo’n onderhoudscontract worden alle werkzaamheden beschreven die de tuinman zal gaan uitvoeren. Ook staat er in een onderhoudscontract omschreven met welke frequentie en op welke momenten dit tuinonderhoud uitgevoerd zal worden. Op die manier hebben beide partijen veel duidelijkheid. Daarnaast is een onderhoudscontract vaak relatief gezien goedkoper dan het incidenteel inhuren van een tuinman.