Geen modulaire smartphone?

De release van Project Ara werd al een paar keer eerder uitgesteld. In mei beloofde Google nog dat hun modulair smartphone begin 2017 beschikbaar zou zijn voor de consument. Project Ara had de eerste modulaire smartphone moeten worden, maar nu blijkt dus dat het gehele project van de baan is…

 

Project Ara. Hoe zat het ook alweer?

Zoals de situatie nu is, moet iedere smartphonegebruiker om de paar jaar een nieuwe smartphone aanschaffen, wil je altijd alle nieuwste snufjes hebben. Dit bekent natuurlijk een hoop ongebruikte mobieltjes. Project Ara zou hiervoor een milieuvriendelijk(er) alternatief bieden.

 

Deze modulaire smartphone zou komen te bestaan uit een basis waarop verschillende modules vastgeklikt konden worden. Je kon dan zelf beslissen welke modules je graag zou willen hebben. Als je bijvoorbeeld veel foto’s maakt, dan kun je dus voor een betere camera kiezen. En in plaats van de gehele smartphone te vervangen bij een defect of als deze niet meer van deze tijd is, hoef je alleen een module te vervangen. Super milieuvriendelijk dus!

 

Waarom werd dit project dan toch geschrapt?

Google zelf claimt dat zij hun portfolio meer willen stroomlijnen en dat daarom Project Ara van tafel werd geveegd. Of dit de echte reden is dat Google’s modulaire smartphone nooit op de planken komt daar wordt online hevig over gespeculeerd. Een reden die genoemd wordt, is dat de vele mankementen niet opgelost konden worden door Google en dat daarom het project stil is gelegd.

 

Het einde van Project Ara betekent nog niet het definitieve einde van de modulaire smartphone van Google. Geruchten gaan dat Google op zoek gaat naar nieuwe partners om mee samen te werken. Dus wie weet. Misschien nog even wachten…

 

Keek jij reikhalzend uit naar de release van Project Ara? Dan baal je nu vast ontzettend. SWOOPbiedt dan dé oplossing door smartphones en andere smart devices een tweede leven te geven. Jij de duurzaamheid en kwaliteit van nieuw voor lagere prijs. En samen met SWOOP draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Een win-winsituatie dus!