Het iBrain is hier. En het zit al in je smartphone

Het iBrain is hier. En het zit al in je smartphone

 

Op 30 juli 2014 kreeg Siri een hersentransplantatie. Niemand wist dat. Tot nu toe…

 

Drie jaar eerder was Apple de eerste grote smartphonefabrikant die een slimme assistent in zijn software inbouwde. In eerste instantie waren de recensies over Siri laaiend enthousiast, maar al snel kwamen ook de tekortkomingen van de persoonlijke assistent aan het licht. Veel te vaak werden commando’s verkeerd geïnterpreteerd, die kleine aanpassingen niet konden verhelpen.

 

Daarom vond er halverwege 2014 een drastische verandering plaats. De stemherkenning technologie van Siri werd aangepast naar een vorm van kunstmatige intelligentie genaamd neural networks. Deze technologie is gebaseerd op het menselijk brein en is dankzij de moderne, sterke computers super gebruiksvriendelijk.

 

Deze verandering is de grootste sinds de lancering van Siri. En bijna niemand heeft het opgemerkt. Behalve het handje vol mensen dat zag dat Apple begon met specialisten op het vlak van neurale netwerken aan te nemen, werd de update niet opgepikt door de pers. En voor de gebruiker werkt Siri nog steeds hetzelfde. Het begrijpt alleen beter wat je zegt.

 

Meer dan de helft minder fouten

Het schijnt zelfs zo dat de Siri na de update de helft minder fouten maakt dan ervoor. Hoeveel fouten er gemaakt worden, verschilt per taal. Bij alle talen is het zo dat Siri minstens de helft minder fouten maakt. Bij de meeste talen schijnt dit getal zelfs hoger te liggen.

 

Waarvoor kunstmatige intelligentie gebruikt wordt

Niet alleen voor Siri wordt deze neural networks technologie gebruikt. Deze vorm van kunstmatige intelligentie kan bijvoorbeeld ook een beller identificeren die niet in jouw contacten staat, maar u wel gemaild heeft. Of laat je zien waar je jouw auto hebt neergezet, zonder dat je iets intikt.

 

Graag een iPhone met kunstmatige intelligentie? SWOOP biedt jou refurbished iPhonesmet alle voordelen van nieuw, alleen voor een voordelige prijs!