Het uitzoeken van een tennisracket

Het uitzoeken van een tennisracket, het lijkt simpel maar dat is het zeker niet. Voor je het weet wordt je overdondert door alle soorten en maten van de verschillende tennisrackets die er bestaan. Tennisrackets komen in wel 1000 verschillende soorten en maten. Het is slim om je van je voren in te lezen in de verschillende soorten rackets. Er zijn namelijk heel veel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden als je een tennisracket wilt gaan kopen. In dit artikel lees je een aantal tips die je in je achterhoofd moet houden tijdens het aanschaffen van een tennisracket.

Stijf of flexibel?
Bij het kiezen van een tennisracket is het frame van essentieel belang. Een frame van een head tennisracket is meestal stijf, terwijl wilson tennisrackets meestal een flexibel frame hebben. Flexibele rackets hebben meestal een dunner en kleiner frame. Hierdoor buigen ze meer mee als de bal wordt geraakt en zijn daarom fijner voor de arm. Een stijf tennisrackets buigt niet mee en zorgt ervoor dat de schok door de arm gaat. Hierdoor heb je een grote kans op blessures. Met een stijf frame kan je de bal echter wel meer kracht mee geven en heb je meer controle over de bal.

Racketlengte
Naast het type frame van het racket is de lengte van het racket ook erg belangrijk. Een gemiddeld tennisracket heeft een lengte van 68,7 centimeter. Er bestaan natuurlijk langere en kortere rackets. De langere rackets worden ook wel longbody rackets genoemd en zijn al snel meer dan 70 centimeter lang. Hiermee heb je een groter bereik en kan je de bal harder slaan. De controle over een longbody racket is echter lastiger omdat hij zo lang is. Daarnaast is het spelen met een longbody racket niet aanbevolen voor beginners, omdat je de bal vaak niet in het midden zult raken met het racket door de lengte. Als beginner kan je beter een standaard lengte nemen.