Hoe zet ik koffie met een koffiezetapparaat

In dit artikel bespreken we hoe je koffiezet met een koffiezetapparaat met filterkoffie. Als je cups voor dolce gusto of cups voor nespresso hebt, dan is dit artikel niet voor jou.

 

1: Voeg gefilterd of gebotteld water toe aan het reservoir. Je hebt 180 milliliter water nodig voor elke portie koffie. U kunt het water meten met de kan, of u kunt een maatbeker gebruiker. Als uw apparaat dienende lijnen heeft, raadpleeg die dan. Sommige brouwers vragen om extra water om het waterverlies door verdamping te compenseren.

 

2: Plaats zo nodig een papieren filter in de houder. Open het filtercompartiment en kijk binnen. Sommige koffiezetapparaten hebben een mand met gaasfilter, die de plaats van een papieren filter kan innemen. Als uw koffiezetapparaat geen filtermand heeft, plaatst u nu een papieren filter.

 

3: Voeg het koffiedik toe aan het filter. Voor elke portie heeft u een eetlepel (zeven gram) gemalen koffie nodig. Als u sterkere koffie wil, gebruikt u in plaats daarvan twee eetlepels (14 gram). Om nog betere koffie te proeven, maalt u hele koffiebonen en gebruikt u die in plaats daarvan.

 

4: Brouw de koffie. Schuif het filter terug op zijn plaats of sluit het deksel (afhankelijk van het ontwerp van uw machine). Schakel het koffiezetapparaat in en wacht totdat het klaar is met koffiezetten. Hoe lang dit duur, is afhankelijk van hoeveel water u in het reservoir aanbrengt. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer vijf minuten.

 

5: Schakel het koffiezetapparaat uit en verwijder het filter. Sommige koffiezetapparaten schakelen automatisch uit, andere niet. Als uw koffiezetapparaat geen automatisch koffiezetapparaat is, moet u het zelf uitschakelen zodra het stopt met druipen. Nadat het koffiezetapparaat is uitgeschakeld, trekt u het filter eruit en gooit u het koffiedik weg.

 

6: Verwijder de pot en serveer de koffie. Je kunt de koffie als zodanig serveren, je kunt hem verzoeten met melk of creamer. Voeg voor nog zoetere koffie suiker, ahornsiroop of een ander zoetmiddel toe. Geniet onmiddellijk van de koffie.