Informatie over Mexico

Steeds meer mensen wagen de stap naar een vakantieplek buiten Europa in plaats van de gebruikelijke plekken zoals Spanje en Italië. Mexico is een van die plekken. Reisaanbieders zoals Kras en Shoestring spelen hier handig op in door reizen naar Mexico aan te bieden. Nederlanders zijn echter nog niet erg bekend met Mexico, dus daarom bespreken we vandaag de categorieën accommodatie, voedsel en activiteiten voor Mexico.

 

Accomodatie

In Mexico is de laagste prijs voor hostels ongeveer 125 MXN per nacht voor een bed in een slaapzaal. In grotere steden, zoals Mexico-City en Cancun, moet je verwachten ongeveer 140-200 MXN te betalen. Privékamers in hostels beginnen rond de 400 MXN per nacht. Veel hostels bieden gratis WiFi en ontbijt. Voor budget hotels, moet je verwachten ten minste 300 MXN te betalen voor een standaardkamer in een twee-sterren hotel voor twee personen. Airbnb is ook een optie in Mexico, met gedeelde kamers vanaf 210 MXN en complete huizen vanaf 640 MXN. In de grotere badplaatsen (Cancun, Playa del Carmen, Cozumel, Puerto Vallart, enz.) beginnen de huisvestingskosten bij ongeveer 600 MXN en duurder.

 

Voedsel

Eten in Mexico is super betaalbaar. Je vindt veel rijst, bonen, fruit en groenten zoals tomaten, maïs, avocado en paprika’s in de Mexicaanse keuken. Sommige typisch Mexicaanse gerechten zijn taco’s, salsa, enchiladas, tamales en guacamole. Door voedsel te kopen op straatkramen of op markten, kun je verwachten ongeveer 240 MXN per dag of minder te besteden, met een minder restrictief budget van rond de vierhonderd MXN kun je ervoor kiezen om te eten in redelijk geprijsde restaurants. Een menu bij McDonald’s kost ongeveer 75-85 MXN. Een maaltijd in een mooier restaurant rond de driehonderd tot zeshonderd.

 

Activiteiten

Duiken is waarschijnlijk de duurste activiteit die je hier kiest, met dagtochten die meestal meer dan 2.400 kosten. Toegang tot de vele Mayaplaatsen in het land kosten ongeveer 160 MXN.