Je leven inrichten ondanks HSP

Een leven met HSP is niet gemakkelijk, zeker wanneer je erachter komt dat je HSP hebt. De HSP kenmerken zijn niet iets waar je heel snel aan kan aflezen of iemand hoog sensitief is. Daarom is het ook lastig voor andere mensen om te weten dat jij hoog sensitief bent. De kenmerken komen namelijk overeen met veel andere aandoeningen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat hoog sensitief zijn door veel mensen vaak als aanstellend gedrag wordt gezien. Daarom is het lastig om met hoog gevoeligheid om te gaan. In dit artikel lees je HSP tips om je leven goed in te richten.

Als je net ontdekt hebt dat je hoog sensitief bent, kan dit heel lastig zijn. Je bent waarschijnlijk bang dat mensen je gek vinden en hierdoor zal je je hoog sensitiviteit onderdrukken. Het is belangrijk om dat niet te doen. Je lichaam zal door de onderdrukking meer belast raken en sneller uitgeput. Verwerk daarom situaties goed, neem aan het einde van je dag tijd om de dag voor jezelf door te nemen en bedenk waar je tegenaan liep. Hierdoor belast je je lichaam niet te veel en stapel je geen problemen op.

Leef je leven zoals jij dat wil. Het is de titel van een boek of een lied, maar het is de waarheid. Als hoog sensitief persoon moet je doen wat je wilt en je niets en niemand in de weg laten staan. Omdat jij situaties heel anders kan bekijken kan je veel meer positiviteit halen uit bepaalde situaties. Daarom is het verstandig om alles te doen wat je wilt doen en je niet te laten weerhouden.

Omgaan met tegenslagen is een belangrijk aspect als hoog sensitief persoon. Je moet hier goed te tijd voor nemen en een passend iets voor jezelf vinden. Veel hoog sensitieve personen nemen een stapje terug, schakelen al hun elektronica uit en genieten een middagje aan het stand of in een park.