Legoland

De allereerste legoland werd in 1968 in Billund geopend. Tegenwoordig zijn er vijf ongeveer dezelfde parken. Naast in Denemarken is Legoland ook actief in Duitsland, Engeland, America en in Maleisië. De achterliggende gedachten van het ontstaan van Legoland is dat de ontwerper, Godtfred Kirk Christiansen, wilde laten zien wat je met speelgoed allemaal wel niet kunt doen. Hij bouwde met ruim twintig miljoen legoblokjes bezienswaardigheden van heel de wereld na op een vijfde van de originele grootte. Dit waren dus heel wat volle emmers voor lego steentjes.

Legoland groeide uit tot één van de, misschien wel het, grootste trekpleisters van Denemarken. Om deze reden bleef lego land uitbreiden en werden er steeds meer nieuwe attracties gebouwd. Zo kwamen er bijvoorbeeld ook hele familieachtbanen en wildwaterbanen. Allemaal van lego.

Lego

Legoland is echt iets waar ieder kind geweest moet zijn. Er is enorm veel te doen en te zien, en natuurlijk mogen de kinderen het land ook verlaten met een kleine emmer vol lego. Daarnaast is lego ook erg educatief. Kinderen leren erg veel door te spelen met lego. Lego leert kinderen ervaring op doen met stevigheid, stabiliteit, vormen en met balans. Kinderen houden zich bezig met onderzoeken, testen en bouwen. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat lego vooral ook heel erg leuk is! Wat is er nou leuker dan een mooi en groot object bouwen wat je daarna trots aan je ouders kunt laten zien.

Maar helaas beginnen kinderen ook steeds meer te leven in een digitale wereld en zijn ze veel minder bezig met het bouwen van mooie kastelen of andere mooie dingen die er met lego gebouwd kunnen worden. Niet dat dit een erg grote ramp hoeft te zijn, maar het zou toch leuk zijn als kinderen nog veel mee kunnen krijgen van onze jeugd activiteiten.