Saarinen Tulip tafel (Saarinen Dining table)

De Saarinen Tafel, ook wel 'Saarinen Dining table round' genoemd, is een bekende design klassieker. Deze prachtige Tulip tafel is in de jaren vijftig ontworpen door de Finse designer E.Saarinen. De SaarinenTulip tafel valt op door zijn elegante en subtiele vormgeving waarbij stoelpoten ontbreken en het tafelblad gedragen wordt door een trompetvormige voet van aluminium.

Tulip tafel met ovale houten of marmeren blad.

De Tulip table is ook verkrijgbaar met een ovaal blad, de Saarinen Tulip Dining Table Oval. Deze eettafel is in vele afmetingen leverbaar. Het tafelvblad is onder andere leverbaar in een witte uitvoering (gelamineerd), in houten fineer en in verschillende marmersoorten. Het marmer kan mat- of glanzend gepolijst worden en is voorzien van een speciale transparante coatinglaag waardoor het oppervlak beschermd is tegen vlekken. De aluminium voet is leverbaar in standaard zwart of wit, en op bestelling in alle standaard RAL kleuren.

TULIP BIJZETTAFEL

De Tulip Side table is een elegant bijzettafeltje naar hetzelfde concept dat gebruikt kan worden in de living of slaapkamer. Ook hier kan een keuze gemaakt worden worden tussen verschillende materialen en kleuren.

Aanschaf van een Tulip tafel: AFMETINGEN EN PRIJZEN

De Tulip tafel is ongeveer 74 centimeter hoog en het tafelblad is leverbaar met een diameter van 80, 90, 107, 120, 127, 137, 150, 160 en 180 cm. Er is ook een ovale versie in deze serie (dining table Oval) en een bijzettafeltje (side table round). Prijzen van de Tulip Saarinen tafel starten vanaf ongeveer 700 euro.