Verschillen in trampolines

Trampolines komen in allerlei soorten en maten.  Ze kunnen verschillen in zowel vorm, afmeting, kwaliteit en veiligheid. Ben jij van plan om binnenkort een trampoline aan te schaffen dan moet je stil staan bij veel aspecten. Daarbij moet je ook nadenken over de ruimte waar je de trampoline gaat neerzetten. Niet elke trampoline is namelijk voor iedere plek geschikt. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten trampolines die er bestaan.

We beginnen met het meest voorkomende type trampoline. De ronde trampoline is de trampoline die in de meeste tuinen te vinden is. Deze trampoline is gemakkelijk in gebruik omdat je altijd naar het midden terug zal worden gelanceerd. Daarnaast is de ronde trampoline ook een van de goedkoopste soorten trampolines. Je hebt ook ronde trampoline met veiligheidsnet. Dit net zorgt ervoor dat als je een keer de verkeerde kant op vliegt dat je wordt opgevangen. Hierdoor zullen er minder ongelukken plaats vinden. Je kan van een ronde trampoline ook een inground trampoline maken. Je kan de poten dan in de grond verwerken zodat hij minder ruimte in beslag neemt.

De vierkant trampoline is een trampoline die vaker wordt gebruikt als er minder ruimte is in de tuin. De vierkante trampoline neemt minder ruimte in beslag waardoor deze wat gangbaarder is bij sommige consumenten. Een vierkant trampoline wordt vaker gebruikt bij mensen die al beter zijn in trampoline springen. Op deze trampoline kunnen namelijk technische sprongen worden gemaakt omdat je niet terug gelanceerd wordt naar het midden.

Daarnaast worden er ook veel mini trampolines gebruikt in sportscholen en als fitness apparaat. Omdat met deze kleine trampoline enkel kleine sprongen gemaakt kunnen worden kan je er leuke oefeningen mee doen. Met behulp van een handvat aan de trampoline kan je intense fitness oefeningen uitvoeren die je vast wel eens op internet voorbij hebt zien komen.