Vind rust in huis

De mens van tegenwoordig komt nog maar nauwelijks tot rust. Dat is goed te zien aan het aantal mensen dat aangeeft veel stress te ervaren en ook het aantal burn-outs is de laatste jaren exponentieel gestegen. Het loopt allemaal wel uit de klauwen. Mensen vergeten dat het goed is om rust te nemen en niet de hele week met werkactiviteiten vol te plannen. Ze raken overspannen en kunnen zelfs tegen een heuse burn-out aanlopen. En dat neemt zoals gezegd de laatste jaren alleen maar toe. Ons leven is ontzettend druk. Ga er maar aan staan. Iedereen wordt geacht carrière te maken en daarom maar hele dagen aan het werk te zijn. Als je scholier of student bent wordt er van je verwacht dat je hoge cijfers haalt en dat vaak allemaal naast totaal andere zaken die ook belangrijk zijn. Zo moet het huishouden gedaan worden (wassen, strijken, schoonmaken, koken) en moet iedereen zogenaamd fit zijn met de bijbehorende uren sport per week. Even achterover leunen in de stoel is er voor veel mensen steeds minder bij. Want als je in die stoel zit kan je ook aan het werk zijn, een tentamen leren of het zooitje in huis opruimen.

Juist de thuisomgeving is van groot belang. Thuis moet je echt tot rust kunnen komen om op te laden voor de volgende werkdag of werkweek. Zonder rust thuis ben je nergens en is er geen ontkomen meer aan. De inrichting van het huis kan hierbij al helpen. Schaf eens een luie stoel aan en zit daar minstens een halfuurtje per dag in. Kies een lekkere bank om gewoon eens een avondje tv te kijken of te netflixen. Kleed het huis warm aan, als een plek waar je graag wilt zijn. Begin bij de muren. Ga voor houten wandbekleding of voor steenstrips wit voor een mooie, warme, luxe muur.

 

 

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.