Vuurwerk fotograferen

Er zijn zoveel mooie momenten in het leven die je maar al te graag vastlegt. Veel van deze momenten zijn feesten, bijvoorbeeld een bruiloft of een ander groot evenement. Op deze momenten heb je zelf vaak weinig tijd om het vast te leggen met een camera en al helemaal om dan ook goede foto’s te maken. Dit kan je dan natuurlijk ook door een event fotograaf laten doen, zij maken dan de mooiste foto’s voor jou van één van jouw mooiste momenten in het leven of van een ander evenement wat jij bijvoorbeeld georganiseerd hebt. Maar stel je gaat naar een vuurwerkshow, dan is natuurlijk de kans groot dat er een EDM Photographer aanwezig is, maar hoe kan je zelf nou de beste foto’s maken? Hieronder zullen een aantal tips worden gegeven voor het fotograferen van vuurwerk.

Allereerst is het verstandig om niet dichtbij te staan, dan kun je bijvoorbeeld vuurpijlen samen met een voorgrond fotograferen. Ga op dat moment niet te veel inzoomen, want dan zal je net zien dat de vuurpijlen buiten beeld komen. Je moet natuurlijk ook altijd op je veiligheid letten bij vuurwerk, zorg er anders voor dat je met z’n tweeën bent. Hierdoor kan de één het vuurwerk wat meer in de gaten houden en de ander zich richten op het fotograferen.

De apparatuur die je nodig hebt is een camera die een langere sluitertijd kan gebruiken. Ook heb je een statief nodig, het gebruik van een spiegelreflex of compact camera maakt niet heel erg veel uit. Wanneer je een spiegelreflex camera gebruikt is het verstandig om ook een afstandsbediening of draadontspanner mee te nemen. Zet de camera op manual en zet de scherpstelling ook uit, want in het donker kan je moeilijk scherp stellen. Zet de beeldstabilisatie van je objectief of camera uit en zet de witbalans bij voorkeur op 4000K of op daglicht. De ISO waarde is het best rond de 200 of 400 en maak opnamen met verschillende sluitertijden en kies hieruit de beste.