Wat is een escape game?

Een escape game is een real-life groepsactiviteit. Het is een spel waar deelnemers worden opgesloten in een kamer. In deze kamer zitten verschillende puzzels die opgelost moeten worden. Het is een erg leuke teambuildingsactiviteit, vooral voor de mensen die houden van puzzelen en video games.

Fort Boyard light?

Wie kent het programma Fort Boyard nog? De spelshow waarin deelnemers zich van opdracht tot opdracht moesten wringen om sleutels te verzamelen. De escape game is wat dat betreft iets “makkelijker” te voltooien, omdat het minder fysiek is. Maar voor de rest zijn er veel gelijkenissen. Het is een soort van “Fort Boyard light” beleving. Een escape game neemt je mee naar een nieuwe realiteit. Naar unieke verhalen, iets wat je nooit eerder hebt beleeft.

Je hoeft geen genie te zijn

Sommige mensen zijn bang dat de opdrachten in een escape game te moeilijk of niet leuk zijn. Maar de meeste escape rooms zijn voor het grote publiek gemaakt. De ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat de puzzels voor iedereen te doen zijn.
Ook zijn de opdrachten heel uiteenlopend. Van het zoeken naar sleutels, tot het uitrekenen van iets. Sommige puzzels kan je alleen  doen, andere puzzels vergen juist communicatie. Kortom, voor iedereen is er wel wat.

Je hoeft echt geen Einstein te zijn om de opdrachten goed uit te voeren. Iedereen kan zich vermaken binnen het uur. Het ergste wat je kan overkomen is dat je een klein beetje hulp nodig hebt van de game master. Maar deze zal altijd te hulp schieten als jullie ergens niet uitkomen.

Een ideaal uitje

De escape game duurt maximal 60 minuten en is dus makkelijk in te plannen.
Dat maakt het bijvoorbeeld een ideaal uitje vóór een etentje. Zo kunnen jullie na de escape room nog tijdens het diner discussiëren over jullie heroïsche ontsnapping. Dus als je weer uit eten gaat en je weet niet wat je daarvoor kan doen. Reserveer eens een leuke escape game bij jou in de buurt.