Zelfvertrouwen door een operatie

Ouder worden komt met gebreken zeggen sommige mensen. Als je ouder wordt, wordt je lichaam inderdaad ook ouder. Het is moeilijk om te zeggen of het bij het uiterlijk begint of bij de gebreken. Het is in ieder geval duidelijk dat je vanaf je dertigste dingen kan tegen komen die niet meer goed lukken en die je vroeger nog wel kon. Zo gebeurd het ook vanaf je dertigste dat je lichaam er ouder uit gaat zien. Zo komen er met de ouderdom zichtbare en onzichtbare gebreken.

De zichtbare gebreken kunnen er voor zorgen dat mensen zich onzeker gaan voelen, zeker vrouwen voelen zich snel onzeker over bijvoorbeeld rimpels, hangende oogleden of kraaienpootjes. Steeds meer vrouwen maar ook mannen hebben behoefte aan een cosmetische behandeling of aan plastische chirurgie.

Twee operaties die veel worden gedaan in de cosmetische chirurgie zijn bovenooglidcorrectie en borstvergroting. Bij een bovenooglidcorrectie wordt er overtollig vet en huid bij het bovenooglid weggehaald. Hierdoor krijgt je gezicht een frissere uitstraling. Bij een borstvergroting worden er implantaten in de borsten gezet, waardoor deze in volume toenemen. Hierdoor worden borsten steviger en vanwege het extra volume lijken borsten minder te hangen. Ook hierdoor krijgt een vrouw een betere uitstraling en mag ze zich terecht jonger voelen.

De ooglidcorrectie kosten zijn in verhouding heel weinig met andere ingrepen. Een borstvergroting kost vaak wel meer. Voor een borstvergroting betaal je vaak tussen de vijfentwintighonderd en de zesduizend euro. Echter bij faceland kan een borstvergroting voor minder dan tweeduizend euro omdat ze geen dure koffie aanbieden bij binnenkomst en zich alleen op een kwalitatief hoge operatie richten. Faceland richt zich op mensen die wat minder bedeeld zijn en probeert voor deze mensen de markt van plastische chirurgie toegankelijk te maken. Hierdoor zijn ook de prijzen van de andere operaties veel lager dan het gemiddelde.